Отстраняват от длъжност полицаи след скандала с пребитото момче в Плевен

  • 13 февруари 2023 14:43

  • 6471
  • 4
Отстраняват от длъжност полицаи след скандала с пребитото момче в Плевен
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване на производството заради инцидента с пребит младеж пред дискотека в Плевен. Това съобщи на извънреден брифинг старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция (OД) на МВР в Плевен, цитиран от "Дарик".

Той подчерта, че разследването по случая се провежда в момента, правят се разпити и се преглеждат записи от видео камери.

Установени са полицейските служители, намесени в конфликта. Това, което е известно до момента, е че сбиването е възникнало между две групи младежи. В конфликта се намесват и петима полицаи, минавали в близост, които по думите на директора на ОДМВР са се опитали да разтърват биещите се. Униформените служители не са били на работа. Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни. 

"Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще разследва в пълен обем и детайли въпросния инцидент. Служителите на МВР, както всички български граждани, са равни пред закона и нищо няма да остане скрито или прикрито“, каза още старши комисар Вътов. 

Със заповед на директора на ОДМВР - Плевен по случая е образувана дисциплинарна проверка, която трябва да приключи в четиримесечен срок. Комисар Вътов бе категоричен, че срокът ще бъде скъсен. 

Инцидентът възникна на 11 февруари сутринта около 4:00 ч. За него разказа в социалните мрежи бащата на пострадалия 19-годишен младеж. 

Полицейско насилие над 19-годишнo момче в Плевен

От Районната прокуратура в Плевен днес съобщиха, че са се самосезирали по случая. Установени са част от участвалите в конфликта лица, както и служителите на ОДМВР в Плевен. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. 

По делото предстои изследване на запис от видео камера, разпити на свидетели, установяване на други очевидци, в т.ч. и на италиански граждани, с които 19-годишният младеж вероятно е встъпил първоначално в конфликт, посочват още от прокуратурата. В хода на разследването ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването, чрез които ще се установи видът и характерът на телесните увреждания и ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи, се казва още в съобщението на Районната прокуратура в Плевен. 

Цветелина Кирилова
6471 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
..

2023.02.13 | 17:40

4
Пред преспъпниците се навеждат, но да пребият някой беззашитен млдеж- са големи "герои" !!! А от "проверката" няма да излезе НИЩО. В цивилизованите страни такива 'герои" веднага ги уволняват. Но тук- карат по правилото- "Гарван гарвана око не вади" !!!
Жалка милиционерска работа!

2023.02.13 | 16:57

3
Сами се проверяват и после нищо!
PaulaFox

2023.02.13 | 16:27

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
Иван

2023.02.13 | 15:13

1
Гавази @

Добави коментар

Водещи новини