При спецакция срещу търговия с контрабандни стоки стоки в Силистра закопчаха трима

  • 18 юли 2012 10:14

  • 1301
  • 0
При спецакция срещу търговия с контрабандни стоки стоки в Силистра закопчаха трима
© Булфото

Трима мъже са задържани в Силистра при полицейска операция срещу търговията с безакцизни стоки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция, насочена срещу търговията с безакцизни стоки, е проведена тази нощ на територията на Силистра от служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР в града. Работата по случая е започнала след получен сигнал за извършвана незаконна търговия с контрабандни стоки. При проверката на информацията служителите достигнали до участниците в престъпната схема - С.Й. на 53 години, съхранявал контрабандните стоки, и И.К. на 38 години, който търгувал с тях.

Наблюдавайки дейността им, снощи около 21.30 часа, в условията на неотложност, полицейските служители задържали И.К. в момент на осъществяване на сделка с 500 кутии цигари с клиента Л.А. на 47 години.

В ранните часове днес, при претърсване на жилището и гаража на С.Й., спецполицаите открили 2615 литра контрабанден алкохол - коняк, ракия, водка, мастика и др., бутилиран в 5-литрови туби, както и близо 11 000 кутии цигари от различни марки, всички без акцизен бандерол.

Тримата мъже са задържани за 24 часа по подозрение в покупко-продажба и съхранение на безакцизни стоки. Работата по разследването на случая продължава, образувани са две досъдебни производства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1301 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини