Стелиана Кожухарова: Търговията с влияние се доказва трудно

  • 18 юли 2012 07:46

  • 1929
  • 0
Стелиана Кожухарова: Търговията с влияние се доказва трудно
©

Търговията с влияние е престъпление по НК на България. В случая става въпрос за поискан и получен дар в размер на 50 000 лева, за да може Димитър Аврамов, депутат от ГЕРБ, да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка с разпределение ползването на земеделски земи, за които се получават европейски субсидии. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Стелиана Кожухарова, говорител на главния прокурор, във връзка със снощния арест на депутата.

Късно снощи Аврамов беше задържан с полицейско задържане от 24 часа, защото той е депутат и има депутатски имунитет. Председателят на НС беше уведомен за ареста, заяви Кожухарова. Тя обясни, че в момента се иска сваляне на имунитета на депутата, за да може той да бъде привлечен към наказателна отговорност. НС трябва да разгледа искането и документите, които съдържат информация за случая. С обикновено мнозинство трябва да реши дали исканията са основателни.

По думите на Кожухарова, трудно се доказва търговията с влияние, тъй като е престъпление, за което се иска предварителна подготовка за доказването, за да може да се проведе съответната полицейска акция в момента на даване на парите. Тя не коментира дали по случая са използвани специални разузнавателни средства.

Кожухарова обясни, че акцията и изнасянето на доклада на ЕК за България е просто съвпадение. Очакваме един сравнително обективен доклад, каквото впечатление се усеща от черновата, заключи говорителят на главния прокурор.

Последвайте канала на

1929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини