Майката на убития психолог Иван Владимиров: Един нелеп куршум пречупи крилете му

  • 09 февруари 2023 13:58

  • 26845
  • 3
Майката на убития психолог Иван Владимиров: Един нелеп куршум пречупи крилете му
© Фейсбук

Известният психолог Иван Владимиров-Нав е бил убит снощи. За убийството е задържан 52-годишния бивш полицай Румен Тонев, уволнен от МВР през 2000 година. 

Вчера, малко след 22:30 часа, в полицията е получен сигнал за прострелян мъж в жилищна кооперация на ул. "Черковна".

Според информация на bTV от прокуратурата той не е отрекъл извършеното от него убийство и е предал на органите законния си пистолет. Той е задържан за 72 часа и до края на деня ще му бъде повдигнато обвинение за убийство.

В пост във Фейсбук майката на Иван Владимиров – Слава Иванова, написа следното:

„Бях благословена майка с най-прекрасното дете. Шегувахме се, че всичко при него се получава... винаги. И винаги по трудния начин. Но той посрещаше всичко с оптимизъм и вдъхновение. Приемаше предизвикателствата с усмивка и не спираше да мечтае. Вървеше смело към мечтите си. Посвети дълги години на четене, учене, образоване, за да се върне в България и да даде най-доброто от себе си, за да учи младите хора да бъдат истински, да бъдат себе си, да бъдат победители, да вярват в доброто и да изградят правилни ценности, за да усетят красотата на битието като него. Издаде книга, с която да вдъхнови хората да видят през неговите очи колко вдъхновяващо и животопроменящо е четенето. Беше готов. Беше разперил криле за полет... и един нелеп куршум пречупи крилете му и отне светлината от очите му.

Той беше светлина за много хора. Беше мой учител, подкрепа и опора. Беше детето, с което се гордеех. Беше вдъхновяващ събеседник и продължител на мечтите ми. Беше радост, светеща радост.

Можеше да направи още толкова много. Краят дойде неочаквано и нелепо. Съзнанието ми отказва да приеме, че това е реалност.
Мило мое дете, изпращам ти цялата си обич и благодарност, че избра мен за майка и освети и осмисли дните ми. И горещо се надявам, че си на едно по-добро място. Нека е мир и светлина на душата ти. Не остави дете, но остави следа. И сме много тези, които ще те носим в сърцето си“.

Росица Валентинова
26845 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
МВР

2023.02.10 | 08:40

3
Голям психолог е бил, няма що. Какво са чакали от простите квартални мицки, да изпратят друг психолог ли?
Поета

2023.02.09 | 15:38

2
Това ни е наследството от червените подчовеци след 9-ти. Отпадък на цивилизацията затрива интелигенцията на нацията. Убий комунист спаси дете!
ушев

2023.02.09 | 14:40

1
мръсната свиня милиционерска за бесилка

Добави коментар

Водещи новини