Иманяри и туристи търсят чувала с парите на Жоро Инкасото

  • 17 юли 2012 19:11

  • 3344
  • 5
Иманяри и туристи търсят чувала с парите на Жоро Инкасото
© Булфото

33-годишният Георги Енев, който открадна 1,5 млн. лева от инкасов автомобил, а след това се предаде, няма банкови сметки, съобщава вестник "Марица". Това става ясно от данните, които постъпват от финансовите институции в Окръжната прокуратура. Магистратите поискаха информация от 30 банки в България.

Досега са пристигнали отговори от повечето банки, но всички са отрицателни, обясниха разследващи. Не се изключва възможността парите да са прехвърлени в банкови сметки в чужбина.

Вече стана ясно, че банкнотите са описани само като купюри, но не и по номера.

Енев се предаде на 5 юли, оттогава е разпитван два пъти. Той не дава информация нито къде са откраднатите пари, нито къде е бил, докато се е укривал. Заради мълчанието си Енев ще бъде разпитван от психиатър и психолог. Те ще му направят психопортрет и ще го убедят да говори за извършеното от него престъпление. При изготвянето на експертизите на Енев ще се даде представа за личността му и ще се изготви психологически профил.

При психологичната експертиза Енев ще бъде тестван и за интелигентност. На базата на тези резултати разследващите ще преценят доколко да вярват на обвиняемия, ако той проговори.

"Не съм се опитвал да го накарам да каже къде са парите. Единствено му казах, че ако се е предал с цел да възстанови парите, то връщането им по закон дава възможност за една много по-лека квалификация, която е по-благоприятна за него", заяви адвокатът на на Енев Георги Кутрянски.

Местни хора от Храбрино разказват, че напоследък иманяри и туристи обикалят района и търсят следи от чувала с парите. Някои споделили, че ако открият парите от инкасото, ще ги предадат с надежда да получат награда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3344 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
vanko76

2015.04.30 | 01:21

5
Тия пари кои знае в каква сметка са отишли извън страната дори и извън Европа така,че има да си мечтаете да ги намерите.
Пройчо

2015.04.30 | 01:21

4
И като как ги виждаш тия пари зад граница? С частен самолет ли са изнесени, Бай Жоре е отишъл в една банка, тръснал ги е на гишето 150 кила банкноти и е казал да се преведат еди-къде си??? По какъв точно начин са прехвърлени?

2015.04.30 | 01:20

3
Който ги намери и предаде 1,5 милиона лева ще получи наградка- ръчен часовник с надпис. Хе,хе. Балъци вече няма.
gogogo

2012.07.18 | 12:07

2
Не ги търсете в мен са и си ги харчотя.
zoro

2012.07.18 | 11:13

1
parite sa v selo ruen

Добави коментар

Водещи новини