Спипаха крадци на кабели от метрото

  • 17 юли 2012 14:59

  • 1052
  • 1
Спипаха крадци на кабели от метрото
©

Двама са заловени след кражба на кабели от метрополитена в резултат на бързата реакция на служители от Девето районно управление, съобщиха от пресцентъра на МВР. Повдигнати са им обвинения по чл. 195 от НК.

Вчера през нощта бил получен сигнал от гражданин за съмнителни, които се навъртали около новостроящото се трасе на метрото в ж.к. "Обеля”. Пристигналият на място автопатрул се натъкнал на голямо количество силов кабел, нарязан на парчета и приготвен за изнасяне. Идването на служителите стреснало двамата крадци и те побягнали. Четири автопатрула заградили района и след кратко преследване извършителите били задържани. На местопроизшествието е извършен оглед.

Установено е, че мъжете успели да отрежат около 200 м кабел от строящото се трасе на втори диаметър на метрото и ги нарязали на парчета с дължина между 18 и 30 см. Софиянците В.И. на 19 години и И.Д. на 27 години са задържани в полицията за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура са им повдигнати обвинения по чл. 195 от НК с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева.

Последвайте канала на

1052 1

Коментари 1

Добави коментар
sfghs

2012.07.18 | 01:59

1
естествено - мангали!!!

Добави коментар

Водещи новини