Полицаи залавят бракониери след престрелка

  • 17 юли 2012 13:17

  • 999
  • 0
Полицаи залавят бракониери след престрелка
©
Полицаи и ловни надзиратели успяха да заловят бракониери след престрелка. Гонката се разиграла в землището на панагюрското село Баня през нощта в понеделник. Екипите на полицията и горските се отзовали по сигнал за бракониерски тормоз, съобщава "Стандарт" .

Малко след полунощ органите на реда засекли в местността Летището двама мъже. При виковете "Стой, полиция" единият от мъжете извадил пушка по посока на проверяващите и започнал да стреля. След стрелбата, бракониерите избягали в гората.

Служителите на реда обаче действали светкавично и само за минути бегълците били задържани. Оказало се, че това са двама мъже от съседното село Бъта - 48-годишният Г.П. и 45-годишният И.К. Полицаите били изумени от наглостта на бракониерите и веднага иззели законно притежавана ловна карабина ИЖ и незаконна комбинирана надцевка "CZ".

В хода на разследването се оказало, че стрелецът по униформените е 45-годишният мъж. Гърмежът му е произведен на не повече от 2 метра от главата на единия от ловните надзиратели. Горският не е уцелен по чудо и е без опасност за живота. Двамата апаши са задържани за 24 часа в ареста, а за случая е уведомена прокуратурата в Панагюрище.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
999 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини