Спипаха в Сливен международно издирван нашенец

  • 17 юли 2012 11:35

  • 839
  • 0
Спипаха в Сливен международно издирван нашенец
© Булфото

Обявен за издирване в Шенгенската информационна система е задържан от служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” в Сливен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

38-годишният Д.С. от Сливен е заловен на територията на областния център вчера в хода на операция, проведена от служители на ГДБОП в областната дирекция. Акцията е реализирана след осъществено работно взаимодействие със служителите на Федерална полиция – Брюксел, които установили, че на тяхна територия българинът трафикирал момичета с цел сексуална експлоатация. За извършеното престъпление и за пране на пари белгийският съд му е присъдил наказание “лишаване от свобода” за срок от шест години. По искане на Кралство Белгия сливенчанинът бил обявен за арест и екстрадиция в Шенгенската информационна система.
В хода на извършената проверка на Д.С. е установено имущество на значителна стойност, придобито по престъпен начин - множество недвижими имоти в Сливен и Несебър, както и автокъща с голям брой луксозни автомобили.

Случаят е докладван на Окръжната прокуратура, както и на Комисията по установяване на имущество придобито от престъпна дейност. Спрямо Д.С. и притежаваната от него фирма са предприети обезпечителни мерки, запорирано е имущество на стойност около 8 милиона лева.

Д.С.е задържан за срок от 24 часа в ОД МВР – Сливен, стартирала е процедура по предаването му на белгийските власти.

Последвайте канала на

839 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини