Задържаха крадец на златни ланци от бижутерийни магазини

  • 16 юли 2012 10:40

  • 1148
  • 0
Задържаха крадец на златни ланци от бижутерийни магазини
©

Задържаха извършител на кражби на златни ланци от бижутерийни магазини във Велико Търново и Павликени, съобщиха от ОДМВР във Велико Търново.

На 9 юли в полицейското управление в града е получен сигнал от продавач консултант в бижутериен магазин, за извършена кражба на златен ланец, с тегло около 9 гр. Жената обяснила, че малко преди да установи липсата му в магазина влязъл мъж, който поискал да разгледа бижутата. Тя извадила на щанда кутията с артикулите и той започнал да ги вади един по един и после ги връщал по местата им. Така незабелязано е прибрал един от тях и след това под предлог, че отива да доведе сина си, за да ги разгледа и той напуснал магазина.

В полицейското управление бе образувано досъдебно производство. В хода на разследването криминалистите иззеха видеозаписи от камерата за видеонаблюдение в магазина и бяха разпространени снимки на заподозрения извършител.

На следващия ден в полицейското управление в Павликени е получен още един сигнал за кражба на два златни ланеца, извършена по идентичен начин и опит за кражба от златарски ателиета в града. Разследващите бързо стигнали до предположението, че извършителят е един и същ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини