Вижте какви са пораженията от бурния вятър в София

  • 19 януари 2023 19:27

  • 1197
  • 1
Вижте какви са пораженията от бурния вятър в София
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Оранжев код за силен вятър и в София. През целия ден екип на столичната аварийна помощ са на терен и обработват различни сигнали.

В района на НДК те се отзоваха на сигнал за паднала изолация и щети по две жилищни сгради. Няма пострадали.

Паднали ламарини от сгради и счупени клони. За няколко часа в София са получени над 50 сигнала за щети от ураганния вятър. След усилията вчера и през нощта, и през целия ден екипи на столичната аварийна помощ и пожарната разчистваха.

Дърво се стовари върху пейка, три деца са в болница

„Има 47 подадени сигнала. 24 са обработени. Поривът на вятъра се увеличава.  В района на „Витоша“, „Лозенец“, „Център“ е много силен вятъра. Започнат да валят сигнали за ламарини и покривни конструкциите. Само в центъра са четири. И столичната пожарна работи по няколко сигнала“, обясни Красимир Димитров от Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, предаде БТВ.

Ураганният вятър е изпочупил стъклата на всичките шест оранжерии на Ботаническата градина в София. Засегнати са и част от растенията.

„Щетите са върху 40 броя стъкла с различен размер, които са отлетели или са счупени.  Пострадалите цветя не са много“, заяви доц. Антоанета Петрова.

МВР съветват да избягваме паркове и градини, защото там има най-много дървета и е възможно да падне клон, както и да не ходим в близост до сградите.

Само за два дни са подадени над 560 сигнала.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1197 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.19 | 23:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини