Спецакцията във Враца е заради извършени тежки криминални престъпления

  • 19 декември 2022 11:20

  • 705
  • 2
Спецакцията във Враца е заради извършени тежки криминални престъпления
©
Слушай новината Слушай новината

Поводът за операцията са извършените тежки криминални престъпления на територията на област Враца - грабеж на възрастни хора, палеж на автомобил, ескалира напрежението между лица от криминалния контингент и силови структури от бившето мутренско време, заявиха на брифинг Атанас Илков, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

Целта на акцията е ефективното противодействие на престъпността. Резултатите на спецоперацията ще бъдат обявени на по-късен етап, предаде БНТ.

Ангажиран е целият ресурс на Министерството на вътрешните работи, с цел да не бъде допуснато усложнение на обстановката.

Наркотици в мазе и в апартамент във Враца

Извършва се проверка на автомобили за притежание и разпространение на наркотични вещества, проверяват се и заложни къщи.

Няколко ареста на криминално проявени лица са извършени през последния час във Видин и Враца.

Спецакция във Враца и Видин

В двата града тече спецоперация на полицията, жандармерията и прокуратурата. Обект на интерес са известни на органите на реда лица, за които има данни, че се занимават с незаконно лихварство, изнудване и побоища на длъжници, както и с разпространение на наркотици.

Полиция е влязла в офисите на известни имена от местния криминален контингент, проверяват се и няколко автокъщи, както и заведения.

Росица Валентинова
705 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.12.19 | 12:27

1
За враца това не са престъпления, а нормална обстановка.
Ех

2023.02.13 | 07:27

2
То да е само Враца ,с мед да ги намажеш…

Добави коментар

Водещи новини