Задържаха шуменец със 100 дози амфетамин

  • 08 декември 2022 13:24

  • 340
  • 0
Задържаха шуменец със 100 дози амфетамин
© Novini.bg/ Canva

Окръжната прокуратура в Шумен привлече към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества 37-годишен мъж, задържан със 100 дози амфетамин, в хода на специализирана полицейска операция, реализирана от структурите на МВР, под надзора на прокуратурата в града. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

Шуменецът е обвиняем и за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на забранени субстанции. Б. А. е задържан за срок до 72 часа, а в съда е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“ спрямо него. При претърсване в автомобила на обвиняемия са намерени и иззети 100 дози амфетамин, опакован и готов за продажба, отбелязват от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. 

По данни на съдебната институция общо образуваните досъдебни производства по време на действията на прокуратурата и полицията на територията на област Шумен са шест, като има още шест разследвания, работата по който е била активизирана след установени нови факти и обстоятелства.

Над 250 души са задържани при акция „Бяло“

Работата по образуваните разследвания продължава при тясно сътрудничество между Окръжната прокуратура и Областната дирекция на МВР в Шумен. 

Както БТА информира, мащабна операция срещу разпространението на наркотици започна вчера в цялата страна. По-рано днес окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов и директорът на Областната дирекция на МВР в града старши комисар Георги Гендов на пресконференция съобщиха, че 12 досъдебни производства са образувани за 24 часа в рамките на специализираната полицейска операция срещу разпространението на наркотици в Шуменско. От началото на годината до сега разкритите престъпления, свързани с наркотични вещества и техни аналози, в областта са 78, при 69 за цялата минала година, отбеляза комисар Гендов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
340 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини