Шофьор помете жена на пешеходна пътека и избяга, но след това я потърси

  • 07 декември 2022 07:40

  • 17603
  • 7
Шофьор помете жена на пешеходна пътека и избяга, но след това я потърси
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Пътен инцидент с неочаквана развръзка в София. Шофьор помете млада жена на пешеходна пътека и избяга. Малко по-късно обаче сам потърси връзка с нея. 

Инцидентът става в Студентски град. Когато в петък следобед студентката Теодора Василева тръгва на работа, изобщо не предполага, че ще се озове в болница след удар на пешеходна пътека. За щастие тя е с леки наранявания. Дни след сблъсъка Теодора търси хората, които са ѝ помогнали. Пише в социалните мрежи, за да се свърже със спасителите си. Но на нейното съобщение отговаря виновникът за инцидента.

"Часът беше около 4:20 или 4:30. Дават ми път от двете платна коли. Аз тръгвам да пресичам и вече виждам как един шофьор изпреварва колите, които са ми дали път и ме блъска. Блъска ме точно така в крака и аз съответно падам. Хвръквам назад и падам. Удрям си главата и след това си удрям лицето в цимента. То беше ужасяващо. Той ме блъсна, даже не наби спирачки. За първи път ми се случва някой да ме блъсне на пешеходна пътека", разказва потърпевшата Теодора Василева.

Камион блъсна и уби на място мъж на пътя Симитли - Благоевград

Вместо да спре шофьорът дава газ и бяга. А Теодора остава на платното.

"Аз даже лежах на платното, а той ми заобиколи протегната на платното ръката и продължава. Не спира. Следователно спират мъжете, които са в другите коли. Шофьорите слизат от колите, за да ми помогнат. Виждат, че съм в "неизправно състояние", опитват се да ме вдигнат от земята. Виновникът избяга, не се върна, защото аз гледах натам дали ще се върне. Не, той ме заобиколи, той продължи напред. Той не се върна", продължава разказа си жената.

Теодора не успява да види нито човека зад волана, нито номера на колата. Ударът обаче става пред свидетели от спрелите коли.

Шофьор блъсна и уби 76-годишна жена в Пловдив

"Той караше много бързо. Видях само, че е с черна колата. Не видях номер, не видях нищо. Хората казаха, че е нещо ужасяващо. Не го пожелават на никого. Те просто се бяха ужасили от това той как изпреварва и не спира", продължава разказа си потърпевшата. На Теодора помагат две момчета от спрелите след инцидента коли и я карат в "Пирогов". Следват прегледи и разпити от полицията.

"Докторите ми казаха, че съм с охлузвания по тялото. Слава Богу нямам никакви счупвания. Здрава съм. Само лицето ми е пострадало. Наплашена съм и ме е страх да дойда в София, защото те постоянно карат така. Чисто психически изобщо не ми се отрази добре. След това ходихме по психолози. Те също говореха с мен", казва Теодора.

Дни след инцидента младото момиче споделя за случая в социалните мрежи, в опит да открие хората, които са ѝ помогнали. Вместо тях обаче получава неочаквано обаждане от избягалия шофьор.

"Много се извинява, съжалява, казва, че не е искал така да стане. Предлага ми обезщетение. Не ми е предложил конкретна сума, само казва, че ще направи каквото аз кажа. Аз не се интересувам от парите, от обезщетението, което те ще ми дадат. Това не ме вълнува. Искам просто да се спре това нещо. Той настояваше да се видим днес. Аз следователно казах, че ще се чуем допълнително. Не желая да виждам това лице. Ако адвокатът ми реши да се свърже с него – аз не желая", категорична е Теодора.

bTV се свърза с шофьора по телефона. В разговора той призна за инцидента, но отказа коментар. А пострадалото момиче продължава да търси хората, които са ѝ помогнали в минутите след сблъсъка. "Отново благодаря на момчетата, които ме закараха в болница. Нека бъдем хора, нека има повече като тях. Много ще се радвам, ако те се свържат с мен. Вече има публикация. Дала съм номер в публикацията. Могат да се свържат с мен. Искам да поддържам контакт с такива хора", казва Теодора.

Полицията продължава да работи по случая.

Росица Валентинова
17603 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ПЕТКА БЪЛГАРСКА

2022.12.07 | 09:02

2
ЩЕ БЪДЕ ЗА К Л А Н А ЗАЕДНО С БЪЛГАРСКИТЕ ПАНДОРИ, КОИТО Е ИЗ С Р А ЛА С ГО В НА ТА!
Научи езика или мълчи

2022.12.10 | 12:43

7
Пишеш като неандерталец, съжалявам какво ти се е случило, никой не заслужава да бъде такъв.
Емо К

2022.12.07 | 08:30

1
И аз бих я блъснал с това селско палтенце
IP нещо?

2022.12.10 | 12:42

6
Много си смел, защото не знаеш, че в интернет нищо не е анонимно, глупако.
Даговземешцелия

2022.12.07 | 14:14

4
Мн си прост нали знаеш?
PaulaFox

2022.12.07 | 17:41

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
СМЪРТ НА ИЗРОДИТЕ!

2022.12.07 | 09:04

3
С М Ъ Р Т НА БЪЛГАРИТЕ!

Добави коментар

Водещи новини