От началото на годината: 85 000 фиша и над 15 000 акта за нарушения по пътищата

  • 30 ноември 2022 15:59

  • 320
  • 2
От началото на годината: 85 000 фиша и над 15 000 акта за нарушения по пътищата
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

От началото на годината са съставени над 85 хиляди фиша над 15 хиляди акта за установяване на административни нарушения по пътищата. Данните представи заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов по време на кръгла маса за пътната безопасност и ефективните механизми за регулиране на процеса, съобщава МВР.

През последните месеци сме свидетели на сериозните усилия, които всички институции полагат, за да се намалят загубата на човешки живот при пътнотранспортни инциденти и трайното увреждане на няколко хиляди пострадали в катастрофи, каза Катинов и посочи, че полицейските служители продължават да изпълняват задълженията си с професионализъм.

Проблемът със смъртността и травматизма вследствие на пътнотранспортни произшествия е глобален и страната ни не прави изключение, каза заместник главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев. През последните няколко години на европейския континент България е след Румъния по брой загинали на 1 милион жители, съобщи той и допълни, че усилията на институциите за намаляването по този показател продължават. Затова и действията са насочени към обединяване на всички държавни органи, местна власт, неправителствени и бизнес организации за постигане на целта за намаляване на загубите от пътнотранспортни произшествия – човешки, емоционални, материални.

По-рано днес МВР информира, че четирима души са загинали, а 34 са ранени при 25 тежки катастрофи през изминалото денонощие.

Шофьор получи две глоби за едно и също нарушение на пътя

В София са станали две тежки и 29 леки пътнотранспортни произшествия, при които има един загинал и един ранен. От началото на ноември на територията на страната са регистрирани 568 тежки пътнотранспортни произшествия, при които има 52-ма загинали и 733-ма ранени.

Жертвите при катастрофи от началото на годината у нас са 476, посочва БТА.

Цветелина Кирилова
320 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 20:54

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ахмет

2022.11.30 | 16:14

1
Народ за който уличните помияри са по важни от живота и здравето на децата няма как да не се затрие. Българкатя масово е ялова и предпочита да си дава парите за кучета вместо деца. На запад и в САЩ уличните помияри се умъртвяват, у нас се пускат обратно за да тероризират хората. Харчат се народни пари за приюти, лекарства и въобще за добруването на помиярите. Дори Румъния започна да ги трепе. В Гърция където върлува същата малоумна програма, почти никой не дава пари за помиярите. България е пълна с душевно болни и тариакри които ги смучат

Добави коментар

Водещи новини