12 и 15-годишен задигнаха автомобил в Самоков

  • 10 юли 2012 13:01

  • 911
  • 0
12 и 15-годишен задигнаха автомобил в Самоков
©

Момчета на 12 и 15 години бяха задържани за кражба на автомобил в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Снощи около 18.40 часа собственичка сигнализирала в полицията, че паркираният пред дома й лек автомобил "БМВ 316” е бил противозаконно отнет. Тъжителката обяснила, че престъплението е извършено между 18.20 и 18.40 часа, докато автомобилът е бил отключен и с ключа на контакта.

Незабавно били предприети оперативно-издирвателни действия съвместно с магистрални полицаи от СДВР и не след дълго автомобилът бил намерен на главния път Самоков-София, в района на 38-и км. Колата била оставена вдясно от платното, без гориво, липси и повреди.

Полицейските служители продължили с издирването и в резултат на проведените заградителни мероприятия само на около 200 метра засекли извършителите - момчета на 12 и 15 години, неизвестни на полицията.

В хода на разследването станало ясно, че минавайки с колело покрай отключения автомобил, момчетата решили да се повозят. 15-годишният седнал зад волана, метнали вътре колелото и потеглили към столицата. Приключението им обаче не продължило дълго, защото скоро бензинът свършил. Момчетата зарязали колата и продължили пътя си към София с колелото.

15-годишният младеж е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По-малкият е разпитан в присъствието на инспектор от детска педагогическа стая, след което предаден на родителите му.

Образувано е досъдебно производство. Материалите по случая са докладвани на районната прокуратура-Самоков.

Последвайте канала на

Весела Найденова
911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини