Ученици подадоха сигнал заради опасна пешеходна пътека

  • 23 ноември 2022 08:02

  • 690
  • 0
Ученици подадоха сигнал заради опасна пешеходна пътека
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ученици от столичното 125-о училище в София внесоха сигнал в Столична Община за опасна пешеходна пътека в квартал “Младост”. Според живеещите в района, там често стават инциденти с пешеходци.

Те твърдят, че зелената светлина на светофара е с продължителност 14 секунди, което не е достатъчно, за да се пресекат двете платна на бул. “Александър Малинов” и често стават инциденти. Децата минават на зигзаг между колите, част от които пък минават и на червено. 

Преди 7 месеца на това място блъснаха майка с дете. 

Ученици и директорът на училището разказаха пред Нова телевизия, че са ставали свиделите на няколко инцидента в този участък.

Димитър Петров, директор на “Дирекция анализ и управление на трафика” обясни, че дългият червен сигнал за пешеходци се дължи на това, че вероятно не е натиснат бутонът, който подава зелен сигнал. По думите му интервалът е с продължителсност не 14 секунди, а 17, което “е съвсем нормално за 20 метра пресичане”.

Директорката на училището настоява да се намали скоростта на автомобилите в участъка, да се поставят камери и да се регулира светофарът.

Десислава Станева
690 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини