Двама пациенти избягаха от психиатрична болница край Шумен

  • 22 ноември 2022 11:54

  • 4325
  • 3
Двама пациенти избягаха от психиатрична болница край Шумен
© Novini.bg/ Canva

Полицаи и служители на Държавната психиатрична болница в шуменското село Царев брод установиха и задържаха избягали от лечебното заведение пациенти, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. 

В дежурната част на полицията в Шумен в 9:15 часа днес е получена информация за двама пациенти, които напуснали болницата в с. Царев брод. По данни на ръководството на лечебното заведение пациентите, на 23 години, били агресивни. 

Веднага към селото са насочени полицейски служители от охранителна и териториална полиция, както и служители на сектор „Специални тактически действия“ към ОД на МВР.  Уведомени своевременно били всички съседни районни полицейски управления и участъка в Хитрино за извършване на проверки. Служителите на реда са обходили всички входно-изходни артерии от и към селото. В издирването на настанените за лечение в психиатричната болница се включили и служители на лечебното заведение. С тяхно съдействие те са установени в изоставена бензиностанция в бившия Захарен чифлик. 

Пациентите са задържани преди около час и са настанени отново в болничното заведение, уточниха за БТА от ОД на МВР – Шумен. 

Половин година полицията издирва изчезнал мъж с аутизъм

Радина Лазарова
4325 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Киро пандизчията

2022.11.22 | 13:20

3
Я - че кога са вкарали Асен Швестера и Киро тъпото в психиатрията? - пропуснал съм.

2022.11.22 | 12:22

2
кирето и кокорчо са избяга ли те

2022.11.22 | 12:22

1
Украинци ли са?

Добави коментар

Водещи новини