Доброволец за Александър: Детето не е агресивно

  • 15 ноември 2022 08:02

  • 3884
  • 0
Доброволец за Александър: Детето не е агресивно
©

По стечение на обстоятелствата в събота се запознах с бабата. Детето не е с тежка форма на аутизъм, то е вербално, не е агресивно. Може да говори, ходи на училище в олекотена форма. Неговите близки искат това да се знае. Може да бъде извикано, няма веднага да дойде при непознат, но не е агресивен. Може с него да се подходи внимателно“, каза пред бТВ доброволец, включил се в издирването на 12-годишния Александър. 

Момчето изчезна в петък по време на разходка със своя баща в района на Профилакториума в Перник. Вече пети ден продължава търсенето му както от властите, така и от доброволците.

Пети ден издирват 12-годишния Александър от Перник

В акцията се включиха полиция, Жандармерия, планински спасители, екипи на Столична община и стотици доброволци. Вчера експерти по пещерите и водолази също помагаха за издирването.

В социалните мрежи се създадоха и групи, чрез които доброволците се организират къде да търсят малкия Александър. 

„Хората са много уморени. Някои се прибират за малко да си починат, други остават. Има координация, но умората надделява. Организацията се случва чрез едно приложение, където хората говоря на живо, като радиостанция се предава. Всеки казва къде се намира и къде има нужда от хора. Няма място, където да няма човек или група и да не е обходено през деня“, каза още доброволецът. 

В центъра на Перник е един от основните сборни пунктове, където хората се събират с коли и след това се разпределят по райони.

Известна астроложка: Търсете Сашко близо до вода

Десислава Станева
3884 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини