Разбиха международна група за трафик на хора

  • 08 ноември 2022 14:21

  • 652
  • 1
Разбиха международна група за трафик на хора
© Bulphoto/архив

Задържани са лица, участвали в международна група за трафик на хора, обяви в Луковит заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Претърсени са адреси и са открити документи, необходими за разследването. 

Акцията е съвместна с Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), швейцарската прокуратура и швейцарската съдебна полиция.

В Швейцария са задържани шестима души от малцинствената общност в Луковит.

Хората са били държани в робство, при много лоши условия. Карани са да извършват просия. Претърсени са два адреса, разпитани са над десет лица, посочи Сарафов.

Той каза още, че средствата от просията се превеждат основно към България. Всички жертви на този трафик са от региона на Луковит. „Става въпрос за много сериозни средства, като днес в домовете бяха намерени част от банковите документи с които са извършвани преводи от Швейцария към България“, добави Сарафов.

Александра Сигрист, прокурор от Женева, посочи, че разследването продължава от 18 месеца. Задържаните са извършвали дейността си в Женева и Лозана. Ще бъдат съдени в Швейцария, максималната присъда за деянията им е 20 години. Хората от престъпната група са живели под мостове, водили са лош начин на живот, добави прокурорът.

Калин Стоянов, директор на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), посочи, че днес и утре успоредно с тази акция се извършва и специализирана полицейска операция по линия битова престъпност и пътен контрол. Проверени са над 240 моторни превозни средства.

Сарафов: Отиде си един млад живот

Десислава Станева
652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 19:53

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини