Началникът на КАТ-София: Над 8000 нарушения са засечени по бул. "Черни връх" от август насам

  • 27 октомври 2022 08:52

  • 757
  • 2
Началникът на КАТ-София: Над 8000 нарушения са засечени по бул. "Черни връх" от август насам
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Над 8000 нарушения са заснети за около два месеца на бул. "Черни връх", след като "Пътна полиция" е започнала да следи за нарушения. Най-високата скорост, засечена там е от порядъка на 136 км/ч., каза комисар Радослав Начев – новият началник на отдел "Пътна полиция" - София в ефира на БНТ. 

Само за ден камерите в София установяват над 1000 превишения на скоростта. Комисар Начев призна, че проверките са доказали служители, които са осигурявали полицейски чадър.

"Една от моите задачи е да върна доверието на обществото в институцията, която ръководя в момента. На първо място, реформата в "Пътна полиция" трябва да е насочена към подобряване на административното обслужване на гражданите. Процесите, които осъществяваме, трябва да са прозрачни за хората и да бъдат осъществявани с максимално кратък срок", обясни той.

Следващата стъпка е да се надгради портала за електронни и административни услуги и така да се намалят опашките пред гишетата на КАТ, каза комисар Начев и даде пример:

"С промените в Закона за движение по пътищата предвиждаме възможността да се прекратява регистрацията на автомобил по чисто електронен начин през системата за електронни услуги".

За 2 седмици: 100 коли засечени да карат с над 100 км/ч по бул. "Черни връх"

Според него административно-наказателният процес по отношение на Закона за движение по пътищата е изключително тромав.

"В предложенията за промяна на закона сме предвидили премахване на наказателните постановления - тоест налагането на санкция да става с един документ на място, на пътя. Така няма да се налага повторно издирване на водача нарушител, за да се връчи наказателно постановление", отбеляза комисар Начев.

Той уточни, че е предвидено уведомяване чрез системата за сигурно електронно връчване при засeчано с камера нарушение.

"Направени са редица промени по отношение на връчването - всички държавни служители по Закона за държавната администрация да могат да осъществяват връчване при нарушения по ЗДП, както и всички държавни служители, които осъществяват контрол, да могат да извършват такова връчване при спирането на съответния водач", поясни началникът на КАТ - София.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
757 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Котарак

2022.10.27 | 09:10

1
И какви са резултатите бе, старшинка?
PaulaFox

2022.10.27 | 13:24

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини