Куриоз: Глобиха онкоболен за счупена лична карта, а тя здрава

  • 30 септември 2022 12:37

  • 1547
  • 1
Куриоз: Глобиха онкоболен за счупена лична карта, а тя здрава
© Булфото (архив)

Онкоболен пазарджиклия отнесе глоба от 30 лв. за повредена лична карта, а тя била в изряден вид. Недоволен от случилото се, той обжалвал санкцията пред съда и магистратите я отменили.

Случката се разиграла на 4 юли тази година. Сутринта мъжът пристигнал от Пазарджик в Пловдив, за да посети лекар. Бил до ВМИ, след което се отправил към Централна гара, за да се прибере.

Достигайки до кръговото кръстовище, той седнал на една от намиращите се там пейки. Около 13 часа униформени пристигнали на мястото с бус и започнали да осъществяват контрол на произволни граждани. Един от проверените бил именно онкоболният.

Последният подал личната си карта и след малко му била върната, без каквито и да е забележки, предаде "Марица". 

200 лева глоба за русенец, разбил врата в болница и пусвал полицаи

В последствие разбрал, че е санкциониран за това, че личната му карта е с нарушена цялост. Посетил сектор "Български документи за самоличност", за да попита какво не е наред с личната му карта, но от там му казали, че същата е в изряден вид. Така обжалвал. 

След констатация от страна на съда, че личната карта е в изряден външен вид, без каквито и да е нарушения в нейната цялост, същата му била върната, а санкцията от 30 лв. отменена. 

Радина Лазарова
1547 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Шамс

2022.09.30 | 13:17

1
كت ما

Добави коментар

Водещи новини