35 души са задържани при мащабна акция на полицията и жандармерията в Ямбол

  • 29 септември 2022 15:30

  • 1223
  • 0
35 души са задържани при мащабна акция на полицията и жандармерията в Ямбол
© МВР (архив)
Слушай новината Слушай новината

В Ямбол са задържани 35 души при мащабна акция на полицията и жандармерията. Сред тях са и петима, обявени за издирване в страната. Проверени са 820 лица, сред които 31 от криминалния контингент, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Разкрити са 28 престъпления и са образувани седем досъдебни производства за различни престъпления. Разследват се случаи на нарушаване на политическите права на гражданите, авторското право, притежание на наркотици и трафик на мигранти.

Проверени са и 618 моторни превозни средства. Образувани са четири бързи производства за шофиране след употреба на алкохол или наркотици, и без свидетелство за управление. Съставени са 59 акта за административни нарушения и са  наложени 153 глоби по фиш.

11 са задържаните при акцията във Велико Търново

Акцията е осъществена съвместно със служители на Националната агенция за приходите, Регионалната дирекция по горите и Комисията за защита на потребителите. Съставени са актове за неотчитане на обороти и за нарушения по Закона за горите.

Направени са проверки в 10 пункта за изкупуване на метали, 19 заложни къщи, 60 автоморги, автосервизи и депа, 27 питейни и увеселителни заведения, 39 търговски обекта. 

Преди малко повече от две седмици в Ямбол отново беше проведена подобна специализирана акция. Тогава в ромския квартал „Райна Княгиня“ в града бяха задържани четирима, обявени за издирване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1223 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини