Полицията разкри подробности около акцията в Перник

  • 24 септември 2022 15:50

  • 2073
  • 2
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"В два търговски обекта в Перник са иззети списъци при мащабна полицейска операция днес", съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов, предаде БТА

"В единия от тях е установена незаконна лихварска дейност. Започнато е досъдебно производство, като са конфискувани списъци, парични средства и дебитна карта. Инспектират се и други адреси, свързани с този обект. Ще се проверява дали при опрощаване на задължения няма да има и случаи на незаконен вот с купени гласове", подчерта Алексов.

Досъдебно производство е започнато в още един търговски обект, където служителите на реда намерили тетрадка със списъци. Ще се проверява дали при опрощаване на дълг ще се организира гласуването за определена партия на изборите.

В склад на търговски обект са намерени 800 литра дизелово гориво. Нафтата е конфискувана и е образувано досъдебно производство.

Днес на територията на Областната дирекция на МВР Перник се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм.

Мащабна полицейска операция в Перник

Досега са проверени над 130 моторни превозни средства и 237 пътници и шофьори, 35 питейни и увеселителни заведения. Съставени са седем акта за нарушения на Закона за движение по пътищата, четири акта по Закона за българските документи за самоличност. Проверени са и пет лица от криминалния контингент.

В акцията  участват служители на икономическа, криминална полиция, териториална и охранителна полиция, представители на НАП, Агенцията по храните, РЗИ и агенция "Митници".

Към момента няма задържани лица. Акцията ще продължи до края на деня, окончателните резултати ще бъдат съобщени утре, каза Алексов.

Валери Зайцев
2073 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВИНКЕЛ

2022.09.24 | 20:21

2
А, какво стана ТАМ, с ПОТОПЕНИТЕ МИЛИОНИ ЕВРО за "ремонта ПОД ВОДА" на "Студена" и "водопровода БЕЗ ВОДА" от Рила???????????????? ПОМНИТЕ ли "другарката" Лиляна Винеткова, ТЯ бе ОРГАНИЗАТОР на тази ПРЕСТЪПНА АКЦИЯ?!?!?!
Гггс

2022.09.24 | 18:53

1
Ккссд

Добави коментар

Водещи новини