Голямо количество цигари без бандерол задържаха гранични полицаи на ГКПП „Видин“

  • 21 септември 2022 19:38

  • 900
  • 1
Голямо количество цигари без бандерол задържаха гранични полицаи на ГКПП „Видин“
© МВР
Слушай новината Слушай новината

В резултат на общите действия на български и румънски гранични полицаи, на съвместния ГКПП „Видин“/“Калафат“ е предотвратен опит за контрабандно пренасяне през границата на голямо количество цигари без бандерол. Стоката била укрита в български товарен автомобил, който съгласно представените документи трябвало да превозва играчки от Гърция за търговска верига в Румъния, съобщават от пресцентъра на МВР.

Поведението на водача – също български гражданин, събудило подозрението на граничните полицаи, които след съвместен анализ на риска взели решение да извършат физическа проверка на превозното средство.

При отварянето на товарното помещение е установено, че вместо декларирания товар се превозват 36 палета с общо 1077 кашона, при проверката на които е констатирано, че всички са пълни с недекларирани цигари без бандерол. Общото количество възлиза на 10 770 000 къса, което представлява случай на контрабанда в особено големи размери.

Цигари без документи надуши митническо куче край Дунав мост - Русе

Съгласно протокола за функциониране на съвместния граничен пункт, стоката и товарният автомобил са задържани от служителите на Гранично полицейско управление – Видин.  Образувано е досъдебно производство за престъпление по смисъла на чл. 242 от НК.  Съдействие при провеждане на процесуално-следствените действия е оказано от митнически служители.

Водачът на превозното средство е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Продължават действията за установяване на произхода на акцизните стоки и съпричастност и на други лица към констатираната престъпна дейност.

Мая Йорданова
900 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини