Проф. Николай Радулов: Заловените мигранти представляват 1/3 от всички минаващи през границата

  • 21 септември 2022 07:54

  • 344
  • 4
Проф. Николай Радулов: Заловените мигранти представляват 1/3 от всички минаващи през границата
© Нова телевизия

Технологично границата може да види всеки, който преминава. За да има преминаване на мигранти или има проблем с техниката, или някой им помага. това заяви бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. 

Мисля че в гранчина полиция има хора, които покровителстват преминаването на мигрантите през граница. Виждаме, че голяма част от мигрантите са заловени не по границата, а в центъра на града. Заловените мигранти представляват 1/3 от всички минаващи през границата. Имам чувството, че това се превръща в епидемия. Освен мигрантите има и други проблеми - корупция, разпространение на наркотрафика. МВР трябва да бъде подкрепяна, докато се изчисти, каза още експертът по национална сигурност. 

За да преминат през границата някой от секторите трябва да се изключи. Ако има проблем с техника се слагат постове от хора и кучета. Тези хора, които патрулират и поставят техника имат началници и изпълняват това, което им се разпореди. Няма как трафика на границата да се получава от низовите слоеве, отбеляза проф. Радулов. 

Полицията залови нелегални мигранти в София, шофьорът бил без книжка

Той коментира и продължаващата война в Украйна. 

Мисля, че Русия все още има много сериозна мрежа у нас. Тя не се спира в няколко човека, които са заловени в конкретни връзки. Има партии, които са настроени проруски, твърди се, че се финансират от Русия. Ние виждаме как защитават връзката с енергийната система на Русия и част от изявленията и действията на Путин, добави проф. Радулов. 

По думите му има голям шанс да се излъчи правителство след предсрочните парламентарни изброи на 2 октомври. 

Виолета Симеонова
344 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.21 | 11:09

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.09.21 | 09:39

3
ПРОРУСКИ ТЕРОРИСТ! РАЗСТРЕЛ!
Граничар

2022.09.21 | 09:37

2
Минаването става през митница а другаде се разстрелва и всички ще спрът

2022.09.21 | 08:39

1
РУСОФИЛСКИ НЕСРЕТНИК

Добави коментар

Водещи новини