Нелегални мигранти са задържани в бургаското с. Трояново

  • 15 септември 2022 14:00

  • 645
  • 0
Нелегални мигранти са задържани в бургаското с. Трояново
© Булфото (архив)

Кметът на село бургаското Трояново Димитър Николов задържа снощи група от шестима нелегални мигранти. За единия от тях се е наложило да се повика Спешна помощ, останалите са предадени на Гранична полиция.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 919

Срещите с мигранти зачестяват, броят им е все по-голям, а местните хора в селото, което е в община Камено се притесняват, споделя още кметът, предаде БНР.

Местен жител сигнализирал кмета на селото Димитър Николов, че по пътя между Трояново и Русокастро има мигранти. Първоначално се натъкнал със своя автомобил на трима, а докато пътуват към кметството - на още трима. Сигнализирал е на телефон 112, обясни Николов:

"При което като пристигнахме пред кметството се оказа, че единият е ухапан от куче. Дадохме му първа помощ. Бяха много гладни, жадни, нахранихме ги. Жителите на селото също помогнаха с дрехи, с лекарства. И те им взеха храна до пристигането на органите на МВР, след което ги предадохме на "Гранична полиция". Има такива неща, защото има направен нов път Русокастро-Трояново, което е връзката с главния път за Средец и може би оттам вече преминават по-лесно, тъй като е в непосредствена близост с магистрала "Тракия".

Радина Лазарова
645 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини