Нови мистерии около убийството на бизнесмена Удо Ланге

  • 31 август 2022 13:16

  • 2322
  • 0
Нови мистерии около убийството на бизнесмена Удо Ланге
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Разследването на едно престъпление само по себе си е цяла наука. Като изключим правния аспект - кой текст от Наказателния кодекс е нарушен и как се събират доказателствата, остава полето на криминологията и криминалистиката, които изследват природата и причините на криминалното поведение. Затова не винаги е лесно да се дадат бързи отговори, когато стане дума за тежко умишлено престъпление.

Така стоят нещата и с убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге.

Разнопосочни версии 

Швейцарският гражданин беше намерен мъртъв в гаража на дома си във вилното селище "Делта хил" край пернишкото село Кладница. Тялото е открито от съпругата на убития, която е подала сигнал на тел. 112 вечерта на 11 август. Ланге от години живее и работи в България. Заедно с втората си съпруга, която е българка, е притежавал завод за силиконови изделия в пернишкия квартал "Мошино", продаден преди няколко години на шведската компания "Трелеборг".

Прокуратурата с подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

Семейството е сред най-изявените дарители на местното читалище, пише "Марица".

След като на място пристига полицията, е извършен оглед на трупа, като първоначално не са установени следи от насилие. Затова първата версия за смъртта на швейцареца изключваше убийство.

Задържаният за убийството на швейцарския бизнесмен имал лични отношения със съпругата му

От МВР допълниха, че няма следи някой да се е опитвал да влезе с взлом в къщата. Ден по-късно обаче разследващите промениха тезата, след като аутопсията установила рана в долната част на шията, през която е засегнат белият дроб. „Още дори не сме сигурни как е причинена смъртта.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини