Задържан е сирийски гражданин с хуманитарен статут у нас за катастрофата в Бургас, втори се издирва

  • 25 август 2022 11:07

  • 7377
  • 3
Задържан е сирийски гражданин с хуманитарен статут у нас за катастрофата в Бургас, втори се издирва
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Сирийски гражданин, който пребивава у нас със статут на хуманитарна закрила е задържан за участие в превоза на нелегалните мигранти от автобуса, който уби двама полицаи в Бургас. Друг сирийски гражданин се издирва, съобщи на брифинг директорът на ОД МВР Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Ще бъде назначена тройна автотехническа експертиза, а за извършването ѝ е привлечен един от най-опитните специалисти у нас, каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Двама полицаи загинаха в тежка катастрофа в Бургас. Тази сутрин автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията.

Прокуратурата за фаталната катастрофа в Бургас: Става въпрос за умишлен и целенасочен акт

Автобусната гонка е започнала от странджанското село Босна, където е подадена стоп палка на автобуса с нидерландски номера, но той не е спрял. Започнала е гонка, която е продължила до кръговото кръстовище "Трапезица". По брутален начин, с изключително висока скорост, водачът на автобуса е отнесъл патрулен автомобил, който се е опитал да го спре и буквално се е забил с него в павлион за вестници. Йордан и Атанас загиват на място, изпълнявайки служебния си дълг, а шофьорът се опитва да избяга, пише "Флагман".

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
7377 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
винету

2022.08.25 | 16:03

3
НАЛИ СА НИ МАЛКО НАШИТЕ ИДИОТИ НАРКОМАНИ И АЛКОХОЛИЦИ МИ СЕГА И АРАБЕЙШИ ГАДНИ!
нтщжг

2022.08.25 | 12:10

2
Защо нямаме смъртно наказание и кой им дава статути на пребиваващи на подобни уроди в България ? Защо трябваше да платят невинни в случая ? Това е толкова сбъркано и погрешно... Цялата система относно бежанците не работи !

2022.08.25 | 11:37

1
Сега трябва незабавна депортация на всички чужди елементи намиращи се на територията на България.

Добави коментар

Водещи новини