Безобразно: Ето как шофьор на градския транспорт в София вози малко дете до себе си

  • 17 август 2022 17:15

  • 12072
  • 5
Безобразно: Ето как шофьор на градския транспорт в София вози малко дете до себе си
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

За пореден случай на неправомерно возене в градския транспорт в София, сигнализира читател на novini.bg. Става въпрос за шофьор по линията 604, който пътува посока Орлов мост, а до себе си в кабината е качил малко дете и то точно на мястото, от което хората би трябвало да си купят билет.

Освен че детето се намира в пряка опасност за живота си, и няма абсолютно никакво право да се вози там, шофьорът на градския автобус няма видимост към страничното огледало и по този начин излага себе си, детенцето и всички пътници на опасност и дава предпоставка за пътен инцидент.

Ето й снимка от въпросната линия:

На фона на всичко, което се случва в последно време, явно безотговорността на някои хора надделява и скоро няма да се свърши с черната статистика по пътищата на страната ни, за която знаем, че в повечето случаи става или заради превишена скорост, или пиян или надрусан шофьор, седнал зад волана- да не говорим, че все по-често ставаме свидетели на това как не се използват предпазните колани, или родители возят децата си необезопасени.

За гореизброените неща всеки ден се пише и съобщава по медиите, но ефект няма.

Шофьор от градския транспорт в Пловдив се налива с алкохол, докато вози пътници

Друго, което прави силно впечатление на хората, които ползват градския транспорт е това, че много често шофьорите са захапали телефоните си, разсейват се и отново създават предпоставки за произшествие.

Росица Валентинова
12072 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ИВАН

2022.08.18 | 09:46

5
И КАКВО КАТО ГО ВОЗИ?
Еми

2022.08.18 | 09:23

4
Най после разбрах кой е най-големият престъпник. Ако няма кой да го гледа,. самичко да го остави по-добре ли ще е
Елка Антонова

2022.08.17 | 22:27

3
Ще се съглася, че е нередно и вероятно крие опасност, но струва ми се, че силно се преувеличава информацията. Вероятно, детето въобще не пречи на видимостта на водача. От друга страна, детските занимални са по около 700лв. месечно! Кой да се грижи за това дете, когато родителите работят?! Ако ситуацията е такава, а не е просто инцидентен случай за няколко спирки. Защо никой не е възмутен от липсата на възможност за летни занимания на децата на поносими за средно статистическия работещ родител? Много е лесно отстрани да обвиняваме без да ни е изяснена цялостната ситуация? Ако някой може да ми отговори как едно семейство, при двама работещи, със заплати от по 1000лв. (а може да са и по-ниски) ще си позволи да обгрижват детето му през лятото в някой детски център??????!!!! Не всички имат на разположение баби и дядовци!
сирене

2022.08.17 | 19:57

2
С такива политици, колко да трябва да сме отговорни...
Hare Krishna

2022.08.17 | 18:09

1
Вие малоумни ли сте бе да ви е.ба в журналистите и простите ганьовци дет топят човека, чак новина да пишете за това, страшно престъпление, вкарайте го в затвора тъпа.нари

Добави коментар

Водещи новини