Удар от контрабандни цигари на ГКПП Дунав мост – Русе

  • 16 август 2022 13:01

  • 572
  • 0
Удар от контрабандни цигари на ГКПП Дунав мост – Русе
© Агенция Митници

Общо 4360 къса контрабандни цигари задържаха митническите служители от ТД Митница Русе при два случая в района на ГКПП Дунав мост – Русе. 

На 10.08.2022 г., около 09:00 ч. района на ГКПП Дунав мост - Русе митнически инспектори спират за щателна митническа проверка товарен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния, управляван от румънски гражданин. При проверката установяват наличието на метален сандък с инструменти, намиращ се във фабрична кухина от дясната страна на кабината на камиона. В сандъка са открити 68 кутии цигари (1360 къса) с надпис Duty Free. 

При друга проверка на същия ден, около 20:25 часа, митническите служители спират товарен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния, управляван от турски гражданин. По време на проверката инспекторите установяват, че  във въздушния филтър на двигателя на превозното средство са укрити 150 кутии цигари (3000 къса), като 100 от кутиите са с надпис Duty Free, а 50 са облепени с турски акцизен бандерол. 

Общото количество задържани от митническите служители тютюневи изделия е 4360 къса цигари. По случаите са съставени актове за административни нарушения по чл. 123 от Закона за акцизите и данъчните складове. 

Освен контрабандните цигари, митническите служители от ТД Митница Русе задържаха и 7800 къса цигари с валиден български бандерол. На 12.08.2022г. митническите инспектори спират за щателна митническа проверка в района на ГКПП Дунав мост – Русе лек автомобил, пътуващ от България за Норвегия.

Водачът на превозното средство не е представил документи за превозваните акцизни стоки. По случая е съставен акт за административно нарушение, а цигарите са иззети. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини