От прокуратурата с първи подробности за нападението над лекарка в Шумен

  • 05 август 2022 12:52

  • 1037
  • 3
От прокуратурата с първи подробности за нападението над лекарка в Шумен
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност мъж и жена от село Каспичан, които нападнали, обиждали и заплашвали дежурен лекар в Център за спешна помощ в града. С.Р. и М.Р. са обвинени в едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и отправяне на закани за убийство. На 28-годишната жена е повдигнато обвинение и за това, че причинила лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения.

Бързото производство било започнато на 2 август 2022 година. Около 02:30 часа в Центъра за спешна помощ при МБАЛ-Шумен пристигнала група граждани, които не се чувствали добре и имали симптоми на хранително отравяне. Предния ден всички те били гости на сватбено тържество.

Дежурният лекар започнал да преглежда един по един пристигналите. Млади жена и мъж се намесили в работата на медика, като настоявали детето им да бъде прегледано по-бързо. Според правилата на болничното заведение, тъй като ставало въпрос за малко дете, следвало да бъде направен задължителен консулт с педиатър. Дежурният лекар незабавно поискал такъв, но се налагало изчакване на специалиста. Това разгневило родителите на детето и двамата започнали да крещят и да обиждат младата лекарка. Стигнало се до отправяне на закани за убийство от тяхна страна, а 28-годишната майка на детето дори си позволила физическо посегателство над медика – хванала я за врата и започнала да я души. 

Нападение над медик в Шумен

На място пръв се отзовал служител по охраната на болничното заведение, който прекратил сблъсъка. Пристигнал и полицейски екип. Докато се изяснявала ситуацията, С.Р. и М.Р. заедно със своето дете напуснали болницата. По-късно били установени. Младата лекарка е получила лека телесна повреда в резултат от нападението на М.Р.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Novini.bg
1037 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.05 | 14:36

3
а колко време е минало в изчакане на педиатъра преди да се стигне до кавгата между родителите на детето и медиц.персонал......защо не се пише.... НАШАТА СПЕШНА ПОМОЩ Е САМО НА ДУМИ.....
IVAYLO

2022.08.05 | 13:04

1
Smart za vsichki doktori ubiciiiii!!!!!
Did

2022.08.05 | 13:50

2
I za wsi`ki cigani

Добави коментар

Водещи новини