Задържаха 1,8 кг. контрабанди златни накити на ГКПП „Капитан Андреево“

  • 03 август 2022 12:18

  • 582
  • 0
Задържаха 1,8 кг. контрабанди златни накити на ГКПП „Капитан Андреево“
© Агенция Митници

Пореден опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево.

На 02.08.2022 г. на пункта пристига лек автомобил марка „Фолксваген Шаран“ с българска регистрация на път от Турция за България. Шофьорът и петимата пътници - български граждани заявяват, че не пренасят стоки за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени 3 прозрачни плика също с изделия от жълт метал. 

Митничари спипаха над 310 000 недекларирани евро във въздуховода на камион

Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лв.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо водача с инициали С.В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор. 

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали.

Радина Лазарова
582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини