Пиян китаец бута рушвет на катаджии в центъра на Велико Търново

  • 28 юни 2012 10:22

  • 710
  • 0
Пиян китаец бута рушвет на катаджии в центъра на Велико Търново
©

Китайски гражданин се опита да подкупи полицаи в центъра на Велико Търново, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Мъжът шофирал с фалшиви документи и в нетрезво състояние. Вчера, около 05.50 ч. на ул. „В. Левски" за проверка е бил спрян лек автомобил “Фиат Палео”, управляван от 34-годишен китайски гражданин Й. М., живущ във Велико Търново. При извършване на проверката мъжът е хвърлил в служебния автомобил банкнота от 20 лева, с цел да не се вземе отношение по редовността на документите му за управление на моторно превозно средство.

При проверката е установено, че свидетелство му за управление на МПС и контролният талон към него са неистински, като им е придаден вид, че са издадени от МВР-гр. Пловдив и 34-годишният китаец е неправоспособен. Той е изпробван за алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1,34 промила. Й. М. е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е образувано бързо производство за подкуп, документно престъпление и управление на МПС, след употреба на алкохол.

През денонощието на територията на Районно управление „Полиция”-Велико Търново са установени още двама пияни водачи. 41-годишният П. Д. от Велико Търново, известен на полицията и осъждан е бил спрян за проверка на стария път за Дебелец с лек автомобил “Гранд Чероки”. Проверката за алкохол показала наличие на 1,81 промила. На входа на с. Беляковец полицейските служители се натъкнали на рекордьора за денонощието. Те спрели за проверка товарен автомобил “Сеат Инка”, управляван от 58-годишния К. Н. от В. Търново. При проверка за алкохол на водача, апаратът е отчел 3,03 промила. Срещу “почерпените” водачи са образувани бързи производства. Същите са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
710 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини