Борова гора гори между селата Калугерово и Лесичово, ситуацията се усложнява

  • 21 юли 2022 22:01

  • 1354
  • 0
Борова гора гори между селата Калугерово и Лесичово, ситуацията се усложнява
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Сигнал за пожар в землището между селата Калугерово и Лесичово е получен в късния следобед. Към мястото са били изпратени няколко екипа на пожарната служба в Пазарджик и представители на горското стопанство. Пожарът е обхванал иглолистна гора, съобщава говорителят на ОД на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

Очаква се частна фирма да предостави тежка техника, която да направи просеки, така че пожарът да бъде ограничен. 

Голям пожар гори в Бургас

Ситуацията е усложнена освен заради много високите температури, и заради наличието на вятър в района, предаде Нова телевизия.

Пожарът е върхов – във високата част на дърветата. Фронтът не е много малък и се разраства. На място е и директорът на регионалната Дирекция пожарна безопасност и защита на населението комисар Ангел Ангелов.

Няма опасност за хората и къщите в населените места, съобщи пред БНР директорът на Информационния център в Калугерово Никола Иванчев: "Ситуацията, както казват горски и пожарникари, е много сложна. Пожарните не могат за гасят, защото и една пожарна щеше да изгори - има вятър. Доброволци се опитват в тревните площи с тупалки и други принадлежности да гасят“.

Няма яснота точно какъв е фронтът на пожара: "Не може да се каже, защото не можем оттук да видим дали е прехвърлено билото, защото пожарът е на билото - високо горе и оттук не можем да кажем дали е прехвърлил. Засега димът си върви нагоре, не са задимени населените места", уточнява Иванчев.

Утре се очаква в гасенето да се включи и хеликоптер от Българската армия.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини