Спецакция за търговия с кръв в столицата, има задържани

  • 11 юли 2022 09:45

  • 1625
  • 2
Спецакция за търговия с кръв в столицата, има задържани
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

10 души са задържани за трафик на кръв в София, съобщи БНТ.

При операция на ГДБОП, СДВР и Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" са задържани членове на организирана престъпна група, набираща отделни лица и групи от хора, с цел да бъдат използвани за отнемане на човешка тъкан - кръв и кръвни съставки.

Спецакция на пътя: Проверени са над 5200 превозни средства

10 лица са задържани за срок до 24 часа, като на 5 адреса са извършени претърсвания и изземвания на вещи и документи, относими към престъпната дейност. Извършват се разпити на множество свидетели - както донори, така и лица, заплатили за кръв.

 

Деянията са извършени с користна цел - това е престъпление по чл. 321 от Наказателния кодекс.

Росица Валентинова
1625 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.11 | 10:37

2
Наемният етос на компанията е капсулиран в разговор между висши ръководители, обсъждащи заплахата за шофьорите на Uber от атака в Париж, когато утвърдените таксиметрови оператори в града излязоха на стачка. Травис Каланик, съосновател на Uber и бивш главен изпълнителен директор, искаше неговите шофьори да се противопоставят на стачката с масово гражданско неподчинение. Когато беше предупреден, че това може да провокира жестоко отмъщение, Каланик отговори: „Мисля, че си струва. Насилието е гаранция за успех."

2022.07.11 | 10:30

1
Имаше таксита преди Uber, точно както имаше книжарници преди Amazon и приятели преди Facebook. Голяма част от иновациите са нови начини за реализиране на стари идеи. Технологията дава предимство на иноватора, като намалява разходите, позволява по-пъргава доставка и изпреварва утвърдени търговци, които са приковани към остарели методи.

Добави коментар

Водещи новини