МВР показа ареста на шофьора, погубил две млади жени в София при среднощно меле

  • 06 юли 2022 17:12

  • 12674
  • 0
© Пресцентър МВР
Слушай новината Слушай новината

От полицията разпространиха кадри от залавянето на Горги Семерджиев, който снощи избяга от мястото на причинената от него тежка катастрофа край метростанция "Европейски съюз" в София. При инцидента загинаха две млади жени - на 22 и 26 г.

Незабавно след подадения снощи сигнал за възникнало тежко пътнотранспортно произшествие в района на бул. „Черни връх“ са насочени екипи на пътна полиция, които отцепват района и осигуряват извършването на оглед. След осъществена връзка с НСлС, на място пристигат разследващи екипи и следователи, които извършват мащабен оглед през нощта, независимо от падналия обилен дъжд, съобщават от пресцентъра на МВР.

Установени са първоначалните факти около катастрофата, довела до разцепването на автомобила и фаталния удар, причинил смъртта на двете млади жени, както и самоличността на избягалия от местопроизшествието шофьор. Веднага, още в ранните часове днес, започват и издирвателните действия с цел установяване на евентуалния адрес, на който 36-годишният се укрива. Първоначално е проверен адреса на родителите му, а по оперативен план разследващите установяват апартамента, в който издирваният е живеел без адресна регистрация.

С помощта на столичния отряд „Кобра“ е извършено влизането в дома, където е открит и задържан водачът във видимо неадекватно състояние. Предстоят множество експертизи, които ще изясняват редица детайли – от скоростта, с която е управляван автомобила, кръвна проба на задържания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, валидността на свидетелството му за управление, издадено в чужбина, подменените регистрационните табели. Същевременно разследването продължава и в посока установяването на самоличността на негов спътник. На етапа е уточнено, че същия ден 36-годишният е извършил още едно пътнотранспортно нарушение.  

Делото по случая се гледа от Националната следствена служба. Подробности около случая дадоха заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров, началникът на отдел „Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков и градският прокурор Илиана Кирилова. Тримата отбелязаха, че действията по разследването се провеждат при пълен синхрон на структурите, посочват още от пресцентъра на МВР.

Семерджиев е задържан от полицията в неадекватно състояние

Константин Тодоров
12674 0

Свързани новини

Водещи новини