Разбиха две високотехнологични наркооранжерии в Габровско

  • 10 юни 2022 11:14

  • 766
  • 0
Разбиха две високотехнологични наркооранжерии в Габровско
© МВР

Трима мъже са задържани за наркотици при полицейска акция в Габрово и в Севлиево. Две високотехнологични наркооранжерии са разкрити от органите на реда в областния град, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Габрово.

При извършени следствени действия в апартамент в Габрово, който е собственост на 39-годишен мъж, служители на сектор „Криминална полиция“ откриват високотехнологична наркооранжерия. Намерени са 41 растения с височина 120 см от типа на конопа, уточниха от полицията. Те се отглеждат в специално изградена за целта оранжерия с монтирани LED осветителни тела, вентилационно оборудване, система за контрол на влажността на въздуха и температурата. Намерени и иззети са и обогатени почви и препарати. Полицаите отделят зелена растителна маса с тегло близо 20 кг.  Допълнително са намерени 12 кутии и найлонови свивки, съдържащи суха зелена листна маса с тегло седем килограма.

16 са арестувани в Смолянско при спецакция на полицията

На друг адрес в Габрово, криминалистите  установяват, че мъжът отглежда в една от стаите 18 растения от рода на конопа с височина около 100 см в оранжерия, също снабдена със скъпи торове и климатична инсталация. Отделената зелена листна маса е с тегло над 6 кг. След допълнително претърсване,  в жилището са намерени и три кутии с различна големина и форма, в които има марихуана с тегло 2 кг. При полевия наркотест иззетата листна маса от двата апартамента реагира на канабис.

По случая е започнато досъдебно производство, а мъжът е задържан, информираха от полицията.  Друг мъж, габровец на 36 години, е задържан като съпричастен към престъпленията. Той е многократно осъждан.

При полицейската акция в частен имот в севлиевското село Сенник е извършено претърсване, където криминалистите намират 25 растения от типа на конопа в различен етап на развитие, отглеждани в пластмасови кофички. При полевия наркотест листната маса реагира на канабис. Мъжът от севлиевското село също е задържан, а по случая е започнато досъдебно производство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
766 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини