Шофьор на автобус остана без книжка заради алкохол

  • 23 юни 2012 13:10

  • 1555
  • 1
Шофьор на автобус остана без книжка заради алкохол
©

МВР започва масови проверки на всички автобуси и микробуси.

Целта е да бъде осигурено безпроблемното и безаварийно пътуване на летуващите.

Акцията започна от изходите на София на магистралите "Тракия" и "Хемус".

Още сред първите проверени беше заловен шофьор на автобус, който остана без книжка заради алкохол. Друг беше глобен за шофиране без колан, съобщи БТВ.

Специално внимание ще се обръща на автобусите, превозващи деца. Те трябва да отговарят на по-високи технически изисквания, а водачи трябва да са най-малко 25-годишни и с поне 2 г. опит зад волана. Задължително е автобусите да имат звездна категоризация, климатик, монитори за телевизия и тоалетни. Последното е проблем, тъй като в България нямало къде да се обслужват химическите тоалетни.

Полицията ще проверяват моторните превозни средства за нерегламентиран превоз на пътници, техническа изправност и за валидна застраховка "Гражданска отговорност". Шофьорите ще бъдат стриктно проверявани за употреба на алкохол и правоспособност .

"Акцията ще продължи до 8-ми юли и ще бъдем безкомпромисни спрямо водачите на автобуси - употреба на алкохол, спазване на ограничението за скоростта, както и изрядността на самите автобуси", заяви пред БТВ старши инспектор Владимир Попов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2012.06.24 | 11:03

1
А така управляващи, продължавайте да съсипвате малкия бизнес. Само така ще излезем от кризата, вервайте ми!

Добави коментар

Водещи новини