Задигнаха колата на координатор на ВМРО

  • 22 юни 2012 14:38

  • 438
  • 0
Задигнаха колата на координатор на ВМРО
©

32-годишeн мъж от село Леденик открадна колата на областния координатор на ВМРО-Велико Търново Борис Вангелов, съобщи "Стандарт".

В четвъртък около обяд Вангелов спрял пред сградата на съдебната палата оставил "Дачия"-та си на аварийни и със запален двигател,  за да прибере масата с подписка за АЕЦ-Белене. Докато събирал листите с имена на стотина граждани, крадецът се метнал в румънската кола дал газ и потеглил. Преди колата да изчезне войводата  на ВМРО се опитал да измъкне натрапника от колата на бил повален на пътното платно. Незабавно са предприети заградителни и оперативно-издирвателни мероприятия и след 30-40 минути автоджамабизанът е задържан в Полски Тръмбеш. 

Същият с инициали Л. И. е криминално проявен и многократно осъждан за грабеж, обсебване на имущество, управление на МПС след употреба на алкохол и извършени домови кражби в условията на опасен рецидив. Водачът Л. И. е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1.92 промила. По случая в полицейското управление във Велико Търново е образувано досъдебно производство за противозаконно отнемане на МПС в пияно състояние.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. От ВМРО изказват благодарност за бързата и адекватна реакция на полицаите и са благодарни както за върната кола, така и за подписката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
438 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини