Намерените човешки останки били на нелегално погребани, задържан е служител на погребална агенция

  • 25 май 2022 09:47

  • 3450
  • 3
Намерените човешки останки били на нелегално погребани, задържан е служител на погребална агенция
© Novini.bg

Полицията в София разследва незаконни погребения на възрастни хора.

По случая работят от СДВР и Икономическа полиция. Разследването се води вече няколко дни, след като близо до гробище до столичен квартал са открити седем тела на възрастни мъже и жени.

Има и задържан. по данни на МВР той е на 51 години. По тяхна информация именно той  е извършвал погребенията вместо кремиране.  Повдигнато му е обвинение по чл. 209 от НК. Наложена му е мярка задържане за срок до 72 часа. Според "Хоризонт" той  е служител на погребална агенция в столицата.

Откриха човешки останки край София

Според информация на "Хоризонт" погребаните хора са починали в различни хосписи в столицата. Не е ясно защо са погребани незаконно. Гробовете им са открити на метри от легално гробище.

Преди няколко дни случаен минувач е открил разровени гробове на възрастни хора. Той подал сигнал в полицията, а пристигналите на място екипи на СДВР разкриват, че става въпрос за схема за незаконни погребения. 

Разследващите работят по версията, че след смъртта си хората е трябвало да бъдат кремирани, но това не се е случило, въпреки че столична погребална фирма е вземала пари за това.

По случая е образувано досъдебно производство. Тепърва ще се установява от колко време е действала схемата и какъв е броят на погребаните. 

Пред "Хоризонт" близки до разследването криминалисти изразиха опасения, че незаконно погребаните може да са много повече.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3450 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
До бургас

2022.05.25 | 11:29

2
Не е Боко тиквата,майка ти е!
бургас

2022.05.25 | 10:20

1
да не е боко тиквата

Добави коментар

Водещи новини