Човек на по-високо ниво от Дъмпела намушкал Багата

  • 21 юни 2012 18:06

  • 5744
  • 2
Човек на по-високо ниво от Дъмпела намушкал Багата
©

Има българско участие сред задържаните при международната операция "Феникс" - две лица, които от дълги години живеят в чужбина. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

"Едното лице е в Чехия, а другото в Норвегия. Разследването започват първоначално съвместно българските и норвежките полицаи като впоследствие прераства в сериозна международна операция, която минава под наблюдението на Европол. Операцията е започнала в началото на годината, когато е задържан около 1,2 тона кокаин в Карибския басейн. Тогава е било договорено съвместно с Европол да не се съобщава нищо от нито една страна, която участва в операцията. По тази причина не е било обявено през януари задържаното количество кокаин, но са били предприети общи действия. Имало е и предположения, че на друга яхта има други товари, които трябва да бъдат задържани. Операцията "Феникс" е част от съвместната работа с евроатлантическите ни партньори и с активното участие на ДЕА, тъй като се знае, че за трафик на огромни количества наркотици не може да мине без участието на ДЕА, посочи министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

"Българите, задържани при операция "Феникс", не са криминално проявени, но са играли сериозна роля в организацията и във всичко онова, което се е случило в началния етап. Наблюдавани са от 2010 г. от българските и норвежките спецслужби. Впоследствие координацията е поела Европол и всички останали държави – Чехия, Франция, Испания", каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Вътрешният министър коментира и дадените показания от намушкания ММА боец Благой Иванов-Багата. "Има заподозряно лице и се знае кое е то във връзка с нападението на спортиста Благой Иванов – Багата. Прокуратурата е тази, която ще предприеме последващи действия. Докладвани са всички материали в Софийска градска прокуратура, добави министърът. Има и съвсем обективни обстоятелства, които са поставили в заблуждение разследването до този момент. Това става ясно от свидетелските показания, които е направил Багата. В тях се посочва, че човекът, извършил нападението, е на по-високо ниво от Дъмпела, който беше сочен досега за нападател. Може би се е разчитало на това, че Багата няма да може да се възстанови и да даде тези показания, които той е направил вчера пред разследващия полицай", каза още министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5744 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.06.29 | 00:54

1
Какво ме интересува кой примитив кой тъпунгер намиушкал!?

2012.06.29 | 00:54

2
А ти ,ко?Кат четеш новините си ги поръчваш ли кат рикия?Дай некой лев и че ти пишем кото сакаш,лаинаре!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини