Задържаха трима младежи за притежание на наркотици във Видинско

  • 13 май 2022 16:28

  • 850
  • 0
Задържаха трима младежи за притежание на наркотици във Видинско
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Видинските криминалисти са задържали трима младежи за притежание на наркотици. Полицейските действия са предприети в хода на специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, съобщават от Областната дирекция на МВР-Видин.

В четвъртък следобед, в село Капитановци служителите на реда спрели за проверка лек автомобил, управляван от 18-годишен жител на с. Търняне. На задната седалка в превозното средство открили и иззели 31 пликчета с общо 45 грама зелена суха листна маса, 9 пликчета с общо 9,7 грама бяло прахообразно вещество и електронна везна, уточняват от полицията. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис, а белият прах -на амфетамин. 

Последвало претърсване в дома на младежа в Търняне. Там разследващите намерили и иззели още две пликчета с 11,3 грама канабис. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство. 

Закопчаха наркодилъри в Разградско

В Капитановци полицаите проверили и двама 19-годишни местни жители. С протоколи единият доброволно предал плик с 0,4 грама канабис, а другият – плик с 0,3 грама кристали, реагирали на наркотичното вещество LSD. По случаите в РУ-Видин са образувани две предварителни проверки за престъпление по чл.354а от Наказателния кодекс.

Тримата младежи са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Работата на разследващите продължава, допълват от полицията. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
850 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини