Обеси се ветеринарят, открил антракса в Шуменско

  • 20 юни 2012 21:56

  • 2483
  • 5
Обеси се ветеринарят, открил антракса в Шуменско
©

Мехмед Дик - частен ветеринарен лекар от шуменското село Браничево, сложи край на живота си, като увисна на въжена примка. Лекарят отговарял за пет села, а преди две седмици в едно от тях - Загориче, пламна епидемия от антракс, пише "Труд".

Докторът открил заболяването, като занесъл чинно пробите от болна заклана крава в Областната дирекция по безопасност на храните. После участвал във ваксинацията на над 1500 животни и много съвестно си изпълнявал задълженията, разказват местни хора.  Вчера вечерта към 19,30 часа на трупът му се натъкнала 23-годишната му дъщеря му Гюляй.

Мобилният телефон на доктора звънял неистово, а той не вдигал. Младата жена тръгнала по звука и така се озовала в навеса на 5 метра от къщата. Баща й висял, увиснал на греда на тавана, а телефонът бил оставен на столче. "Пълна загадка е самоубийството. Няма и оставено писмо", обяснява кметът на с. Браничево Сали Бейтула.

Хора от село Загориче, където пламнала епидемията, също гадаят и се чудят може ли суматохата около антракса да му е дошла в повече. Гадаят дали не е бил обвиняван за недобре свършена работа, но днес ветеринари отрекоха това.

По лошо стечение на обстоятелствата селото под карантина останало и без вода цяла седмица, а хората били задължени да не пускат животните на паша и започнали да се бунтуват. На 9 души били съставени актове, но не от д-р Дик. "Той много търпеливо обясняваше на селяните защо не бива да извеждат животните", обяснява кметът на Загориче Бейхан Сали. В сряда най-после вода потече от чешмите и селяните се поукротиха, отказаха се да блокират и пътят за Силистра в знак на протест, каза селският първенец.

Според запознати, докторът може да е имал и лични проблеми, макар че семейството му изглеждало идеално. Жена му била детска учителка, живеели добре.

Напоследък бил затворен, отнесен, спрял да се събира с приятели и да се черпи с тях. Вземал лекарства заради уголемена простата. Аутопсията не е открила никакви други заболявания.

Днес докторът беше погребан.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2483 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
вет.лекар

2012.06.25 | 17:25

5
ветеринарните шефове в софия които треперят за бюрата си създават напрежение и психоза във колегите по участъците .нищо фатално няма докато човек е жив има грешка има и прошка.цялата ни служба е объркана заради некадърно управление.ако колегата е бил по слаб психически не е издържал.жалко за човека но свинете в управлението са косвени виновници за това.
антимафия

2012.06.21 | 20:15

4
разкажи им докторе,кой и как прави горници от износ и къде отиват парите
антимафия

2012.06.21 | 20:13

3
разкажи им докторе,кой и как прави горници от износ и къде отиват парите
антимафия

2012.06.21 | 20:12

2
разкажи им докторе,кой и как прави горници от износ и къде отиват парите

2012.06.21 | 15:41

1
ДОКТОРЕ , кажи ми с какво да си пазя кучето от кърлежи , че си е сериозно :Д

Добави коментар

Водещи новини