Цветанов: "Берета Трейдинг" е предприела действия, несъвместими с договора с МО

  • 20 юни 2012 13:22

  • 614
  • 0
Цветанов: "Берета Трейдинг" е предприела действия, несъвместими с договора с МО
©

За взривовете край "Петолъчката" разследващите работят по версия за наличие на пропуски в производствената дисциплина и в технологичния процес по утилизацията на боеприпасите и за неспазване на Закона за боеприпасите. Това заяви от парламентарната трибуна министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който представи пред Народното събрание информация за взривовете край пътен възел „Петолъчката”.

Възможно е да има утилизиране и на друга техника. Възможна е подмяна на предмета на договора. По всяка вероятност - фирмата "Берета Трейдинг" е предприела действия, несъвместими с договора с Министерство на отбраната. Каквито и пропуски да е имало, те не могат да са без знанието на ръководството на фирмата, каза Цветанов. В резултат на проверката, е съставен констативен протокол.

Вътрешният министър представи и хронология на действията, предприети в деня на взривовете: „Приведен е в действие ситуационният център на МВР. Предприети са съвместни неотложни мерки, на място е създаден кризисен щаб. На мястото на инцидента са пристигнали четири противопожарни и два противохимически автомобила. Създадено е взаимодействие с местната власт. На площадката са работили 21 души, към 17 часа са евакуирани 18, трима са в неизвестност, част от пострадалите са изведени с бронирана техника, направен е оглед от прокурор”, каза министър Цветанов.
Първоначални действия по разследването са направени, допълни той.
„Към 17.00 часа е започнало извеждане на жителите от село Горно Александрово, евакуирани са около 600 души. Иззети са ДНК проби, изпратени за анализ”, посочи Цветанов.

Последвайте канала на

614 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини