Митничари задържаха над 1800 литра горива в Русе

  • 18 април 2022 12:49

  • 2008
  • 0
Митничари задържаха над 1800 литра горива в Русе
© Агенция Митници
Слушай новината Слушай новината

Митнически служители задържаха 1804 литра горива в Русе, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. Количествата дизел, бензин и биодизел са установени при съвместна проверка на митнически инспектори от сектор „Оперативен контрол“, отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Териториална дирекция Митница Русе и служители на Първо Районно управление при Областна дирекция на полицията в Русе.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6279

Горивата, без документи за платен акциз, са открити на 14 април в частен имот в Русе в общо 101 броя различни по вид и големина пластмасови туби. В 36 от тубите се съдържа 453 литра – бензин, в 46 от тубите - дизелово гориво, а в 19 от тубите - 216 литра - биодизел. 

При друг случай от 14 април отново при съвместна проверка на митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР – Русе в частен имот са открити 246 литра дизелово гориво в осем туби с различни вместимости, също без документи за платен акциз.

Горивата са иззети, предстои вземане на проби за експертиза и измерване на точното им количество в съответствие с нормативната процедура. За установените нарушения ще бъдат съставени актове за административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

Митничари конфискуваха над 4000 л дизелово гориво за месец в Русе

Константин Тодоров
2008 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини