Разбиха три нелегални пункта за метали в Самоков

  • 18 юни 2012 11:48

  • 560
  • 0
Разбиха три нелегални пункта за метали в Самоков
©

Три нелегални пункта за метали бяха установени при спецоперация в Самоков, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

На нелицензираните обекти е разпоредено незабавно прекратяване на дейността.

Специализираната полицейска операция е реализирана от служители на икономическа полиция при ОДМВР-София и РУП-Самоков и представители на РИОСВ-София. Целта на инспектиращите е била установяване на закононарушения по Закона за управление на отпадъците. Проверки са извършени в три обекта на територията на града, като и в трите случая било констатирано, че се извършва търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали, без необходимия лиценз за тази дейност.

В първата инспектирана площадка, собственост на И.Я. на 61 години, освен липсата на лиценз и кантар, измерващ до 500 кг, били установени и около 4 тона метални отпадъци. Други 6 тона, както и липсата на кантар, измерващ до 1000 кг били установени в обект, стопанисван от Л.Д. на 55 години. В третия обект на ул. “Ихтиманско шосе”, собственост на 55- годишната Р.П, инспектиращите констатирали наличието на моторни превозни средства, които се разкомплектовали на място, без собственичката да разполага с надлежно разрешително от РИОСВ за съответната дейност. Друго установено нарушение била липсата на кантар, измерващ до 500 кг. Количеството на металните отпадъци било около 8 тона.

За установените груби нарушения на собствениците са съставени констативни протоколи и са им направени предписания за незабавно прекратяване на търговската дейност с металните отпадъци, третирането и разглобяването на излезли от употреба МПС. На собствениците е указано да почистят площадките от наличните отпадъци, като предоставят в РИОСВ-София документи, че са предали наличния скрап на лицензирани фирми.

За констатираните нарушения на собствениците на незаконните площадки ще бъдат санкционирани по административен ред.

Последвайте канала на

Десислава Станева
560 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини