Пожар изпепели къщата на семейство с малки деца във видинско село

  • 28 март 2022 21:23

  • 2748
  • 2
Пожар изпепели къщата на семейство с малки деца във видинско село
© Булфото (архив)

Във видинското село Дражинци изгоря до основи къщата на семейство с две малки деца. Община Ружинци обяви, че е готова да помогне с техника и работници, с каквото е необходимо на четиричленното семейство, каза за БТА кметът Александър Александров.

На 25 март вечерта животът на Ивета, Румен и двете им деца - на възраст три месеца и една година и осем месеца, се преобръща, след като пожар унищожава дома им и те остават без покрив над главите си, разказа Александров. Огънят тръгва от гараж заради късо съединение, като вследствие на силния вятър огнената стихия бързо се разпространява, е заключението на пожарникарите, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. За щастие, няма пострадали хора, но къщата, която само допреди дни е била дом на семейството, днес е напълно необитаема – няма покрив, унищожени са уредите и обзавеждането.

Кметът на община Ружинци каза, че е разговарял със собственика на изгорелия имот и Общината ще съдейства с техника, която е необходима за разчистването. Ако е нужно ще се включат и младежите, които са назначени по програма за временна заетост, допълни Александров. Той съобщи, че предстои да бъде разкрита и дарителска сметка, за да могат да се съберат средства и да се помогне на семейството. Александров уточни, че днес е разговарял с Лео Кадели, който е приятел на Общината, и той е поел ангажимент да помогне с обзавеждането, след като сградата бъде възстановена.

Александров призова всички добри хора да се включат в акцията и да помогнат на семейството. Той е убеден, че въпреки трудното време, в което живеем, тази дарителска кампания, в организирането на която Община Ружинци активно ще се включи, ще бъде успешна и семейството на Ивет и Румен отново ще има свой дом, в който да отглеждат своите невръстни деца.

Пожар горя в жилищна сграда в Харманли, евакуирани бяха деца

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2748 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.28 | 22:42

2
Сега, подмяната,дали,ще, се погрижи, за тези, хора,като, както, към, украинците,

2022.03.28 | 22:41

1
Сега, подмяната,дали,ще, се погрижи, за тези, хора,като, както, към, украинците,

Добави коментар

Водещи новини