Четири деца подпалиха гаражи, изгоряха две коли и покъщнина

  • 17 юни 2012 14:03

  • 1672
  • 1
Четири деца подпалиха гаражи, изгоряха две коли и покъщнина
©

В Търговище четири деца подпалиха гаражи, изгорели са две коли и покъщнина, съобщиха от ОД на МВР. Няма пострадали хора.

Пожарът е възникнал снощи малко след 18.00 часа във временни постройки - гаражи. Причинен е от играта на момчетата с кибрит. Огънят обхванал пет гаража. Напълно е изгорял лек автомобил

"Пежо 206", собственост на 38-годишна жена от Търговище. Частично е увредена друга кола - "Форд Ескорт", ползвана от 41-годишен мъж от града. При пожара е изгоряла и намиращата се в другите три гаража покъщнина.

От полицията допълниха, че частично е увредена и фасадата на близкия жилищен блок. От високата температура има спукани стъкла на прозорци на първия етаж на сградата. Пожарът е изгасен от два автомобила на РС "ПБЗН" в Търговище.

Установени се извършителите на деянието - четири малолетни момчета - три - на 9 години, и едно - на 12 години. Децата живеели наблизо. С тях е работил инспектор от Детската педагогическа стая. Установено е, че причина за възникване на пожара е игра с кибрит.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1672 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
123

2012.06.17 | 18:25

1
Новината е открадната от Дарик

Добави коментар

Водещи новини