Спипаха голямо количество нелегални цигари на Дунав мост 2

  • 09 март 2022 11:43

  • 488
  • 0
Спипаха голямо количество нелегални цигари на Дунав мост 2
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се водят действията по разследване по образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 234, ал. 1, пр. 2 от НК, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Около 18,30 ч. на 04.03.2022 г., в района на ГКПП Дунав мост – Видин, е бил спрян за проверка товарен микробус на куриерска фирма, управляван от румънски гражданин. На митническите служители водачът е предоставил документи за превозвания от него товар – малки пратки от Гърция за Румъния, с краен получател в Украйна. След извършена щателна митническа проверка в шест от пратките, сложени в товарен отсек, са били открити 4280 кутии (85 600 къса) цигари от известни марки с турски и белоруски акцизен бандерол.

На 05.03.2022 г. е била извършена митническа проверка на микробус, м. „Фолксваген“, шофиран от български гражданин, превозващ осем пътници за Германия, личните им вещи и непридружавани пратки. Служебното куче е реагирало на два кашона, намиращи се в багажното отделение на микробуса. При извършения физически контрол в тях са били открити цигари с турски акцизни бандерол - общо 560 кутии (11 200 къса).

Предметът на престъпленията е иззет. Продължават действията по установяване на извършителите на деянията.

Митничари с удар от контрабандни цигари

Последвайте канала на

Константин Тодоров
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини