Спецакция в Асеновградско с цел обезпечаване на обществения ред и сигурност

  • 02 март 2022 15:51

  • 2014
  • 1
Спецакция в Асеновградско с цел обезпечаване на обществения ред и сигурност
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Екипи на Районното управление (РУ) на МВР в Асеновград, заедно със служители на пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ и Зонално жандармерийско управление участват в спецакция на територията на Община Асеновград, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив.

Акцията се провежда като част от мерките на пловдивската дирекция на МВР за цялостно обезпечаване на обществения ред и сигурност в областта.

След убийството в село Антон: Спецакция срещу криминалния контингент в цялата страна

Целта е да се осъществи превенция и противодействие на битовата престъпност и да се предотвратят евентуални закононарушения с особено внимание към малките и отдалечени населени места. В рамките на деня униформените ще работят на територията на Асеновград и Садово и селата Селци, Боянци, Болярци, Поповица и Караджово. Те ще следят за спазване на изискванията, свързани с българските лични документи и адресната регистрация, както и на разпоредбите в Закона за частната охранителна дейност и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Акцент имат и проверките за установяване на обявени за издирване лица и автомобили, незаконното съхранение и разпространение на наркотици и акцизни стоки, престъпленията против горското и селското стопанство.

За подобряване на безопасността на движението и намаляване на пътния травматизъм е засилен и контролът над водачите за правоспособност, употреба на алкохол или упойващи вещества, техническа изправност на автомобилите и валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Към 12:00 часа днес общо са проверени 181 лица, 97 МПС и 33 търговски обекта. За констатирани административни нарушения актове са съставени по закона за личните документи – три броя, осем по Закона за движение по пътищата и един по Кодекса за застраховането. Глобени с фиш са 18 водачи на МПС.

Мая Йорданова
2014 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
кацарова

2022.03.02 | 16:06

1
хммм

Добави коментар

Водещи новини